Известие

Collapse
No announcement yet.

1.7 8V - глъхне - губи мощност - специфчен проблем сякаш

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 1.7 8V - глъхне - губи мощност - специфчен проблем сякаш

здравейте колеги - поздрав за страхотния форум!
    горд собственик съм на алфа 145 която за съжаление има следния проблем:
    значи двигателя всъщност е от алфа 33 sportwagon 1.7 8V 132 коня според номерата(307.47)(по талон е 1.4)(може би темата е за раздел 33):P
    та проблема е загуба на мощнос във по високите обороти,глъхнене,неравномерна работа в ниските обороти, и най характерното е че при наполувина натиснат педал на газта, мощността е най голяма а при докрай натиснат - няма никой(когато е до полувината дърпа що годе)
    случва се от време на време и да гасне особено при студено време!

и така - нека ако някой има предложения ,идеи или опит със справянето с проблема да напише някой друг ред - ще бъда много благодарен!

п.с - по сервизите мн са се чудели и мъчели без какъвто и да е успех!

п.с2 - дали не е аванса?
    майстора си е майстор - в кенеф да го заключиш - гладен нема да остане!

Re: 1.7 8V - глъхне - губи мощност - специфчен проблем сякаш

Първоначално публикувано от hamann
    здравейте колеги - поздрав за страхотния форум!
    горд собственик съм на алфа 145 която за съжаление има следния проблем:
    значи двигателя всъщност е от алфа 33 sportwagon 1.7 8V 132 коня според номерата(307.47)(по талон е 1.4)(може би темата е за раздел 33):P
    та проблема е загуба на мощнос във по високите обороти,глъхнене,неравномерна работа в ниските обороти, и най характерното е че при наполувина натиснат педал на газта, мощността е най голяма а при докрай натиснат - няма никой(когато е до полувината дърпа що годе)
    случва се от време на време и да гасне особено при студено време!

и така - нека ако някой има предложения ,идеи или опит със справянето с проблема да напише някой друг ред - ще бъда много благодарен!

п.с - по сервизите мн са се чудели и мъчели без какъвто и да е успех!

п.с2 - дали не е аванса?
    в 145 не е слаган 1.7 8в
    единствения боксер в 145 е 1.7 16в - 129 коня

проблема както го описваш, бие на дебитомер...
    '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
    '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
    '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Aбе Вале той човека казва че двигателя му е от на 33-ка. Може нещо да са го сменяли -присаждали на 145
      2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
      CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Valjo пак се хвана за дебитомера , но май тоя път е прав
        peace!
        Mitsubishi Outlander
        Mitsubishi Space Star
        Daihatsu Terios

Comment

Абе Вальо то такъв мотор НЯМА -1.7 8V а пък 132 коня - ти вече дебитомера му смени
          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
          sigpic
          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Hamann уточни първо какъв е точно мотора и после ще видиме евентуално дали можем да помогнем

Ако е 1.7 8 клапана е 107 коня, ако е 1.7 16 клапана е 132 коня и в двата случея дебитомерите са механични, за 16 клапановия зависи коя година и инжекцион е - има вариянт с МАП сензор

Ако неможеш да ни кажеш това по-добре отиди в сервиз - например в италсервиз.

И един последен въпрос колата има ли газова уредба
            sigpic
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
              Абе Вальо то такъв мотор НЯМА -1.7 8V а пък 132 коня - ти вече дебитомера му смени
              Първоначално публикувано от мене си
              в 145 не е слаган 1.7 8в
              единствения боксер в 145 е 1.7 16в - 129 коня
              хубууу деее
              нали съм написал ебаси ...

1,7 8в мотор ИМА разбира се, но в 33....
              седете, са ше изкарам точния тип мотор от аутодата, ше видим с ква инжекция е и дали е с МАП или МАФ, и ще сме по конкретни

@батВас - сериозно, не се замислих, че мотора може да е присаден

Comment

тааакаа.....

тоя мотор е 16в - 132 коня - колегата е прав, просто аз несм прочел точно какво е казал

НО
                е с БОШ инжекция и ИМА дебитомер
                така че и аз см прав

Comment

такаам
                  значи - двигателя съм си казал си е от спортен вагон 33-ка,8 клапана - броил съм ги лично ,даже и номерче съм му дал (който не вярва - да погледне аутдата-та само че на 33-ка и то май 4х4(не съм сигурен))
                  не е много ясно дали всмукателния колектор не си е от 1.4 съссе дебитомери и електроники и екута(туй дали е възможно?) - при първа възможнуст ще дам сериийни номера и тем подобни!

исках да питам - освен на тестер дебитомер-а има ли начин да се провери дали и как работи - съпротивление ли се мери - какво ли - в аутодата-та не намерих нищо

а от какво може да идва тази реакция на педала на газта - натиснат до край - никой няма - до полувина - върви що годе - пак ли дебитомер ще е ?

по между другото прочетох тас голямата тема за глъхненето и нам како сии и сякаш моя проблем е по друг

п.с - доста одавна съм се возил на тас кола и помня че МНОГО понавървяваше - което според мен изключва да е била още 1.4
                  а ми говори че нещо се е повредлио и проблема не е от калпавата размяна на моторите

поздрав!

Comment

аааам - не съм ного сигурен амаа май на тос моя двигател няма дебитомер

май колектора + другите чарколяци си е от 1.4

Comment

Опиши малко по добре проблема. Защото малко ми бие на потенциометър на дроселовата клапа. Винаги ли го прави и на място и като върви и ако подаваш плавно газ или рязко

Comment

ами няма зависимост между обороти,плавно,рязко подаване,и на място не работи нормално - разтриса се леко купето от време на време - то всъщност нямам маф ами мап,който е от 1.4 - абе на практика май само блока е от 1.7... пффф - не знам и аз какво ще се прави...

Comment

sigpic

Comment

Не е това което си мислех
                            Лошото е че явно много са си пойграли да я зглобят тази кола иии.....

Comment

ами май нещо такова ще да е станало - факт е обаче че преди колата е вървяла яко....
                              бе не знам - ше му мислим

Comment

Working...
                              X